Boekhouder voor eenmanszaak

Een eenmanszaak is de beste manier om eenvoudig en goedkoop een eigen zaak te starten. U heeft geen businesspartner nodig en u hoeft ook geen startkapitaal voor te leggen. Of u zelfstandige in bijberoep of hoofdberoep bent, u ontkomt er niet aan: de boekhouding. Hieronder kunt u bekijken wat u kunt uitbesteden aan een boekhoud- of accountantskantoor voor een eenmanszaak.

Volledige boekhouding eensmanszaak

U kunt kiezen om als zelfstandige de facturen te laten inboeken in een online-boekhoudprogramma door uw boekhoudkantoor, hierdoor wordt u op dit gebied volledig de zorg ontnomen en kunt u deze tijd spenderen aan uw core business.

Driemaandelijkse btw-aangifte

Voor uw onderneming is het verplicht om de btw-aangifte in te dienen als de jaarlijkse omzet hoger is dan 2.500.000 euro. Blijkt daaruit dat u nog btw verschuldigd bent aan de administratie? Dan moet u deze uiterlijk op de 20e van de daarop volgende maand betalen. De btw-aangifte kunt u uitbesteden aan uw boekhoudkantoor, zo weet u zeker dat het geregeld wordt en geen naheffingen kunnen plaatsvinden. 

Personenbelastingaangifte zelfstandige

Ieder jaar moet u uw aangifte invullen tegen het einde van het eerste semester van het jaar. U kunt de aangifte elektronisch of via papier voltooien. Voor uw privésituatie is het mogelijk om de personenbelastingaangifte (PB) te laten indienen door het boekhoudkantoor. Hierdoor weet u zeker dat dit geen problemen met zich mee gaat brengen en heeft u alles onder één dak bij één boekhoudkantoor. De PB bestaat uit twee delen: het eerste deel dient u altijd in te vullen, het tweede deel vullen alleen bedrijfsleiders, zelfstandigen en personen die inkomsten verkregen hebben.

Opstellen van de jaarrekening eenmanszaak

Het opstellen van de jaarrekening is niet verplicht voor een zelfstandige. In de werkelijkheid wordt vaker gekozen om toch een jaarrekening te laten opstellen. Hierdoor krijgt de zelfstandige een goed beeld van de financiële situatie van het afgelopen jaar.

Wat is het verschil tussen zelfstandige in bijberoep of hoofdberoep?

Als u start in bijberoep doorloopt u dezelfde stappen als voor een hoofdberoep. Het grote verschil tussen deze twee vormen is dat de zelfstandige in bijberoep meer zekerheid heeft, omdat hij de zekerheden heeft van het dienstverband in loondienst.

Eenmanszaak oprichten?

Een eenmanszaak oprichten is de goedkoopste en eenvoudige manier in België om een eigen zaak te beginnen. Er zijn een hoop voordelen, zoals de lage oprichtingskosten en geen te volstorten kapitaal. U beslist zelf hoeveel geld u van uw privékapitaal uitgeeft in uw onderneming. Daarnaast liggen alle beslissingen bij 1 persoon i.p.v. bij meerdere. Tot slot is de boekhouding eenvoudiger omdat u een enkelvoudige boekhouding mag voeren. Er hoeven dus minder documenten te worden verwerkt, waarmee u tijd en geld bespaart.

Fiscaal advies

Bent u een bedrijf in oprichting of heeft u een bedrijf en wilt u van bedrijfsvorm veranderen? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van een financieel specialist. Deze persoon kan advies geven over welke bedrijfsvorm het best bij u past en waarbij u het meeste rendement behaalt.

Boekhouder voor eenmanszaak

Heeft u hulp nodig bij de btw-aangifte voor zelfstandige in bijberoep of voor uw eenmanszaak? Wij hebben de juiste boekhouder voor een eenmanszaak beschikbaar. Binnen 48 uur introduceren wij u bij maximaal 3 deskundige boekhouders in uw regio, dit is geheel vrijblijvend. Benieuwd naar de mogelijkheden? Start uw aanvraag via het contactformulier hieronder of neem contact met ons op per mail (info@wrkd.be) / telefoon 092 98 01 79.

Begin uw aanvraag (100% vrijblijvend)


Bedrijfsvorm *
Werkzaamheden

Beveiligd met SSL
Vraag gratis een offerte aan!

Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor u als ondernemer.