Boekhouder voor NV (Naamloze Vennootschap)

De Naamloze Vennootschap (NV) is een vennootschap waarbij minimaal twee aandeelhouders investeren. Een Naamloze Vennootschap is een kapitaalsvennootschap. Dit betekent dat vennoten zich via een bepaald kapitaal verbinden aan de NV. Als Naamloze Vennootschap is er een verplichting opgesteld om een boekhouding te voeren. De aspecten die uitbesteed kunnen worden, zijn voor u op een rij gezet:

Volledige boekhouding NV

Een manier om meer tijd te creëren voor de werkzaamheden waarin de NV (Naamloze Vennootschap) uitblinkt, is het een optie om de volledige boekhouding uit te besteden. Dit houdt in dat u de inkomende- en uitgaande facturen laat inboeken in een online-boekhoudprogramma door een boekhoudkantoor. Dit bespaart veel tijd voor de NV en er is zekerheid dat de cijfers kloppen.

Periodieke btw-aangifte

De NV is verplicht om de btw-aangifte in te dienen in de gestelde periode. Om zeker te zijn dat de cijfers kloppen en om meer tijd vrij te maken voor de core business, is het aan te raden voor de NV om samen te werken met een boekhoudkantoor.

Personenbelastingaangifte

Als ondernemer bent u ook verplicht om de personenbelastingaangifte jaarlijks in te dienen. Als ondernemer kan het voorkomen dat de personenbelastingaangifte ingewikkelder wordt. Hierbij is het zeker en vast aan te raden om dit uit te besteden aan een boekhoudkantoor. Hiermee weet u dat al uw financiële zaken onder één dak geregeld kunnen worden. De PB bestaat uit twee delen: het eerste deel dient u altijd in te vullen, het tweede deel vullen alleen bedrijfsleiders, zelfstandigen en personen die inkomsten verkregen hebben.

Opstellen van de jaarrekening

Het ligt aan de grootte van uw NV of u verplicht bent om een jaarrekening op te stellen en/of te deponeren. Ongeacht u verplicht bent om deze op te stellen is het toch aan te raden om de jaarrekening te laten opstellen. Door dit overzicht te creëren weet u precies wat de financiële situatie is van de onderneming en waar de kansen of uitdagingen voor de toekomst liggen.

Vennootschapsbelastingaangifte

Als NV is het ook verplicht om de vennootschapsbelastingaangifte in te dienen. Deze belasting wordt berekend over de winst van uw vennootschap. Het percentage van dit belastingtarief kan variëren per vennootschap. Dit ligt aan de hoogte van het bedrag van de winst. Het maximale belastingtarief van deze vennootschapsbelasting bedraagt 33,99%.

Naamloze vennootschap (NV) oprichten

Bent u van plan om een NV op te richten? Dan zult u een bezoek aan de notaris moeten brengen. De notaris zal een oprichtingsakte opmaken voor uw NV. Ook moet de notaris worden voorzien van een financieel plan om de financiële haalbaarheid te kunnen aantonen. In een financieel plan brengt u in kaart welke inkomsten en uitgaven u in de eerste twee jaar verwacht. U toont hierbij tevens aan hoe u de kosten zal financieren. Wij adviseren u om het financieel plan te laten uitvoeren door een professionele accountant.

Fiscaal advies

Heeft u fiscale vraagstukken binnen uw NV waar u geen antwoord op weet te vinden? De financiële specialisten van WRKD kunnen u met zekerheid helpen bij het geven van advies over fiscale vraagstukken. Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend advies aanvragen. Voor vragen kunt u natuurlijk ook altijd contact opnemen per telefoon 092 98 01 79 of via onze mail (info@wrkd.be). 

Begin uw aanvraag (100% vrijblijvend)


Bedrijfsvorm *
Werkzaamheden

Beveiligd met SSL
Vraag gratis een offerte aan!

Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor u als ondernemer.